Mantra's zingen: de kracht van woorden en klanken

Mantra meditaties zijn meditaties waarin een herhaling van een geluid, woord of zin het meditatieobject of de focus voor onze gedachten is. We zeggen of zingen de mantra hardop of herhalen de mantra in onze gedachten.

Mantra meditaties helpen ons om onze gedachten tot rust te brengen. Dat is ook de betekenis van het Sanskriet woord 'mantra'. Het bestaat uit 2 lettergrepen: 'man' staat voor de geest en 'tra' voor bevrijding. Een mantra is dus een woord of woordcombinatie met een mystieke inhoud en een resonantie-effect dat de geest van gedachten bevrijdt.

Mantra’s zijn werkzaam op verschillende vlakken. Ze werken in op de geest door de gedachten te bundelen en tot rust te brengen. Ze hebben daarnaast ook een effect op het lichaam door voor ontspanning te zorgen. Bij het zeggen of zingen van mantra's ervaar je een bijzonder geluksgevoel dat niet veroorzaakt wordt door gebeurtenissen van buitenaf, maar uit jezelf ontstaat, uit je eigen bewustzijn.

De mantra traditie is afkomstig uit het India van de oude Vedische tijden en heeft zich in de loop van de eeuwen ontwikkeld en verder uitgebreid. Ondertussen hebben vele culturen waarde gehecht aan de heilige kracht van woorden. In vele stromingen wordt ook een helende werking toegeschreven aan mantra's door de specifieke trillingsenergie die elk woord heeft. Denk aan wat voor effect muziek op je heeft en het is duidelijk wat een effect geluid op ons heeft. Gebruikten we vroeger mantra's om de goden goed te stemmen of onze spirituele vermogens te verbeteren, dan zijn ze ondertussen ook een expressie van gevoelens van een intensief beleefde innerlijke waarheid.

Er slaapt een lied in alle dingen
Die almaar dromen voort en voort
En de wereld begint te zingen
Als je maar kunt komen op het toverwoord

Joseph von Eichendorff

Tijdstip

De mantra-avond vindt plaats elke 3de dinsdag van de maand van september tot juni. In december gaat de les niet door. We herbeginnen in januari 2020

  • van 20.15 tot 21.15 uur

Praktisch

Je draagt:

  • losse, gemakkelijke kleding

Je brengt mee:

  • een grote badhanddoek

Coach

  • Chris Van Meeuwen

Locatie

  • GC De Wildeman, Schoolstraat 15, 3020 Herent

Tarief

  • Voor een avond: € 11

Inschrijving

Om je in te schrijven, contacteer je ons:

  • via telefoon op 0474 87 42 42
  • via e-mail naar Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Je inschrijving is definitief na betaling van het volledige bedrag op onze rekening BE81 3630 3934 1624 met vermelding van je naam en de activiteit.